Zingen met het vuur van Pinksteren in je lied.” Stem/Koor cursus 2 t/m 5 juni

STEM/KOOR cursus:
“ZINGEN MET HET VUUR VAN PINKSTEREN IN JE LIED”!                                                    

Vrijdag 2 juni t/m maandag 5 juni 2017

Met een groep van acht en maximaal 15 mensen samen en indien gewenst solo zingen.  We gaan het Pinksterweekend met vuur in je lied koor – en solo zingen.

In en rond de leemboerderij met authentiek bakhuis uit ca. 1850 zingen. Met Pinksteren van vrijdag 2 juni t/m maandag 5 juni zal er een speciale cursus ‘Zingen met het vuur van Pinksteren in je lied!’ worden gehouden. Auberge de la Blanche Gelée is gelegen in een prachtig stil en rustig heuvelachtig landschap, omgeven door weilanden en bossen.
En tussendoor zal er ook tijd zijn om lekker iets anders te doen of al dan niet samen de omgeving te bekijken. http://www.elske.nl/frankrijk/info.html

Muziek:

We zingen uiteenlopende muziek, van lichte muziek tot klassieke muziek, van verschillende moeilijkheidsgraden, één- of meerstemmig uitgevoerd. We leren de muziek aan op diverse manieren. Vanaf tekst, bladmuziek of met midi bestand voor in de vrije tijd of thuis als voorbereiding.. De muziek kenmerkt zich door het vuur van  vrolijkheid, liefde en/of melancholie. Er zal veel aandacht zijn voor stemontwikkeling.

Centraal staat in deze Pinksteren cursus het zangplezier naast ontwikkeling. Het genot van het samen verbonden zingen, wat je niveau ook moge zijn. Voor deze workshop is koorervaring geen vereiste, maar wel handig.
Met iedereen wil ik graag ruim van te voren telefonisch contact. Om de intenties en de mogelijkheden door te spreken zodat ik het programma/ repertoire daarop kan aanpassen.

Globaal Programma:

8.00-8.45 wandelen/ warming up
9.00-10.00 ontbijt
10.00-13.00 cursus l
13.30-14.30 lunch
15.00-16.30 les Stemontwikkeling/ helende stem individueel of in kleine groepjes
17.30-19.00 vervolg cursus ll
Het programma is aanpasbaar.

De zangzolder in auberge de de la Blanche Gelée

Reactie van een deelnemer in 2016:

Stemweek in Baloumier, Frankrijk

Een geweldige week met een goed voorbereid en uitgebalanceerd programma. Verzorgend, liefdevol, uitnodigend. Marcell was zich steeds bewust van ontspanning, input, diepgang, buiten en binnenwereld, meebewegend op vraag/antwoord. Eenvoudige creatieve speelse oefeningen werden gedoseerd aangereikt. Een waar feest om je innerlijke vrijheid te ervaren, ruimte te geven aan klanken, de muziek en je ware Zelf te durven tonen.
Er is veel in trilling gebracht, een weldaad om te ondergaan.

Docent
Marcell Vroeijenstijn (1964) is meer dan 30 jaar koordirigent, zanger, docent componist/arrangeur en organisator. Hij woont en werkt vanuit Herwijnen in de provincie Gelderland, waar hij diverse cursussen verzorgt en koren leidt zoals project-, kamer-, kinder-, puber-, wereldmuziek-, kerst-, smartlappen- en seniorenkoor. Die koren treden regelmatig op, of doen mee aan bijzondere projecten. Hij is tevens Taxi chauffeur.

Tijd en reis:
Wij verwelkomen de deelnemers aan het eind van de vrijdagmiddag 2 juni vanaf 16.00 uur in Les Hirondelles, Auberge de la Blanche Gelée. Om 20.00 uur staat de warme maaltijd voor je klaar,. Op maandag 5 juli na 17.00 uur eindigt het programma. Er zal een eindpresentatie zijn op maandagmiddag in een prachtige kerkje.

Eglise de Jeantes

Prijs:
€ 365,- All-in verblijf en zangcursus inclusief materiaal en eindpresentatie in kerkje in Jeantes excl. drankjes.

Inschrijfformulier op de volgende link: http://www.elske.nl/frankrijk/inschrijving.html

Meer informatie:
Marcell Vroeijenstijn: zonnezang@xs4all.nl Telefoon 06 -23 40 84 82 Berkenlaan 14 4171AM Herwijnen

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »