Zingen vanuit je tenen 16-07-2017 t/m 22-07-2017 Frankrijk

STEM/KOOR WEEK: “ZINGEN VANUIT JE TENEN”
zondag 16 juli t/m zaterdagochtend 22 juli 2017 Baloumier in de Creuse:

Zingen vanuit je tenen met een groep van maximaal tien mensen. We gaan een week enerverend en plezierig koorzingen. En tussendoor is er ook tijd om lekker iets anders te doen. In Baloumier is het goed toeven of je gaat de omgeving te bekijken.

Maar er wordt ook gewerkt in deze stem/koorweek! We zingen uiteenlopende muziek, van lichte muziek tot klassieke muziek, van verschillende moeilijkheidsgraden, één- of meerstemmig uitgevoerd. We leren de muziek aan vanaf tekst, bladmuziek of op het gehoor.  Zo mogelijk wordt de muziek van tevoren opgestuurd eventueel met een midi bestand indien beschikbaar. De muziek kenmerkt zich door vrolijkheid, liefde en/of melancholie. Er zal veel aandacht zijn voor stemontwikkeling en het zingen vanuit je tenen.

In elk geval of hoe dan ook, wat centraal staat in deze workshop is zangplezier. Het genot van het samen verbonden zingen, wat je niveau ook moge zijn. Voor deze workshop is koorervaring geen vereiste.Het is wel handig als je over koorervaring beschikt. Natuurlijk is  een goede motivatie/intentie belangrijk .
Met iedereen wil ik graag ruim van te voren telefonisch contact om de intenties en de mogelijkheden door te spreken. Hierdoor kan ik het programma aanpassen.

Globaal Programma:

8.00-8.45 wandelen/ warming up
9.00-10.00 ontbijt
10.00-13.00 cursus l
13.30-14.30 lunch
15.00-16.30 les Stemontwikkeling/ helende stem individueel of in kleine groepjes
17.30-19.00 vervolg cursus ll
20.00 uur diner
programma aanpasbaar.

Reactie van een deelnemer in 2016:

Stemweek in Baloumier, Frankrijk

Een geweldige week met een goed voorbereid en uitgebalanceerd programma. Verzorgend, liefdevol, uitnodigend was Marcell zich steeds bewust van ontspanning, input, diepgang, buiten en binnenwereld, meebewegend op vraag/antwoord. Eenvoudige creatieve speelse oefeningen werden gedoseerd aangereikt. Een waar feest om je innerlijke vrijheid te ervaren, ruimte te geven aan klanken, de muziek en je ware Zelf te durven tonen.

Er is veel in trilling gebracht, een weldaad om te ondergaan.

Dit alles in een prachtige stille omgeving waar de natuur haar eigen toon heeft en haar steentje bijdraagt en de culinaire hoogstandjes en gastvrijheid van fam. Veldman. https://lescollinesbaloumier.wordpress.com

Docent:
Marcell Vroeijenstijn (1964) is meer dan 30 jaar koordirigent, zanger, docent componist/arrangeur en organisator. Hij woont en werkt vanuit Herwijnen. Hier is zijn bedrijf zonnezang gevestigd in de provincie Gelderland. Hij verzorgt lessen, cursussen, lezingen en leidt koren. Uiteenlopend van  project-, kamer-, kinder-, puber-, wereldmuziek-, kerst-, smartlappen- tot seniorenkoor. Die koren treden regelmatig op, of doen mee aan bijzondere projecten.

Tijd en reis:
Wij verwelkomen de deelnemers aan het eind van de zondagmiddag 16 juli na 16.00 uur  in Baloumier. Om 20.00 uur staat de warme maaltijd voor je klaar,. Op zaterdag 22 juli na het ontbijt eindigt het programma. Er zal een eindpresentatie zijn op vrijdagavond. Hetzij in de prachtige akoestiek van de beschilderde kerk in de Eglise de Sous-Parsat of de heerlijke akoestiek van het nabije St. Dizier- Leyrenne.

Prijs:

€ 420 ,- tweepersoonskamer volpension excl. wijn en drankjes
€ 300,- Zangcursus inclusief materiaal en eindpresentatie.

Eglise de Sous Parsat

Inschrijfformulier wordt toegezonden na aanmelding.

Marcell Vroeijenstijn: zonnezang@xs4all.nl
Telefoon 06 -23 40 84 82
Berkenlaan 14
4171AM Herwijnen

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »