Profiel Marcell Vroeijenstijn

Marcell Vroeijenstijn is een verbindende, ervaren en veelzijdige musicus. Ik maak echt contact met iedereen. Mijn vakkundigheid is 36 jaar enthousiasmerend en aanmoedigend. Ik ga, al luisterend, met kennis en opgedane ervaringen, uit van de mogelijkheden van jouw als mens of als groep. Deze mogelijkheden breid ik creatief uit, speels met geduld, doorzettingsvermogen en humor.
Ik voeg elementen toe en hou in korte lijnen met betrokkenen overzicht over het proces. Concerten/ presentaties/ exposities zijn een middel om het verworvene geheel overtuigend/ met energie en verhaal over te dragen aan het publiek. Doel is ten alle tijden om de mens en de muziek optimaal tot haar recht te laten komen en te dienen.

Marcell Vroeijenstijn werd geboren in Blokker (vlakbij Hoorn) in 1964. Hij dirigeerde tal van orkest/koor projecten vanaf 2001. Hij dirigeerde onder andere:

Ballades en hun verhalen, Ceremony of Carols, het Gloria van Vivaldi, de Messiah, de Matthäus Passion in 2010 met leden van het Groot Omroepkoor. Daarnaast  Aardse en Hemelse muziek in 2011, het Bach Festival met het complete Weihnachts-Oratorium in 2012 en in 2018 met het professionele ensemble Linea “Immortal fire” en in 2019 ” Merck toch hoe sterk”. Hij geeft les sinds 1990.

STUDIE:

Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, Het Brabants Conservatorium en de Schumann Academie en volgde de studie muziekwetenschappen in Utrecht. Hij studeerde koor- en orkestdirectie bij o.a. Jan Eelkema, Hans van den Hombergh, Barend Schuurman, Daan Admiraal, Martien van Woerkum en Louis Buskens. Hij nam vijfmaal deel aan de dirigentencursus: Kurt Thomas. Hij studeerde onder andere solozang bij Paul Hameleers, Evert Jan Nagtegaal, Thea van der Putten, Joep Bröcheler. Hij verdiepte zich tevens in Lichtenberg bij Ineke Nelemans en EVTS bij Anja Kwakkestein.

Heden:

Hij zong en zingt in diverse ensembles waaronder het Luna Kamerkoor, het Kamerkoor Capella Isalana en het Nederlands Bach Ensemble. Hij verdiept zich in de stem en doet onderzoek naar de holistische kant van het stemgeven, spelen en musiceren. Recent volgde hij lessen bij Universal Voice van Alberto ter Doest en een barbershop weekend voor dirigenten.  Hij heeft een uitvoeringspraktijk als dirigent, zanger en componist en is werkzaam als zang/ pianopedagoog en coach. Hij geeft regelmatig lezingen over muziek, cursussen en workshops zang en luisteren voor koren en zangers. Daarnaast danst en wandelt hij veel, gaat naar vele concerten van collega’s, musea en beeldhouwt. Allemaal inspiratiebronnen voor de muziek. Zijn beelden zijn te koop en zullen ook op deze site worden getoond.

Translate »