Inleiding op Immortal fire concertprogramma

Immortal Fire

Inleiding

Immortal Fire is een levensverhaal. Het vertelt over wie en wat wij zijn in het leven. Het vertelt over u en mij, over ons doorzettingsvermogen en over de uitnodigende kracht om steeds maar weer die ene stap op de andere te laten volgen en zo onderweg te blijven op onze levenstocht.

Naast de muzikale techniek gaat het ons om expressie, communicatie, fantasie, eenvoud, rust in de frasering en expressieve natuurlijke verstaanbaarheid zonder effectbejag. De middelen die componisten hiervoor benutten, hebben wij in ons hectische leven meer dan ooit nodig: energie, rust, verstilling, eenvoud, natuurlijkheid, herhaling, ondersteuning en persoonlijke inzet. Dit alles wil Ensemble Linea tot klinken brengen vanuit een liefdevolle intentie, gericht op leven en heling. Ik hoop dat ons ensemble hierdoor anders klinkt dan een ‘gewoon’ professioneel kamerkoor.

Het programma Immortal Fire is tot stand gekomen na lange overwegingen tijdens en na afloop van mijn tocht naar Santiago de Compostella in 2015. Het gaan van deze camino heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Het leidde bij mij tot het inzicht dat ik vooral op deze aarde ben om dienstbaar te zijn. Het genieten van het leven is ook een onderdeel dat sterker is geworden na de camino. Vanuit deze houding wil ik muziek met anderen delen, zodat zij hopelijk ook iets ervaren van de muzikale kracht die mij steeds weer sterkt.

In dit programma zijn velerlei emoties hoorbaar. Het emotionele spectrum gaat over ons leven hier op aarde, de transitie en het leven hierna. De muziek en de teksten refereren aan het onsterfelijke vuur, de vonken en de gloed die ons leven kleur en warmte geven. Dat vuur zet ons elke dag opnieuw aan om creatief te zijn, te fantaseren, te verbeelden, te verklanken en ons liefdevol te verhouden tot de mensen om ons heen.

Muzische vonken van dit onblusbare vuur willen we met u delen, middenin het leven. Welkom!

Marcell Vroeijenstijn
dirigent

> zaterdag 17 november, 20.15 uur
Centrum-of Suitbertuskerk, Geldermalsen
Ensemble Linea i.s.m. Margaretha Consort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »