Helende Stem week “zingen vanuit je zijn” augustus 2017 Baloumier in de Creuse.

HELENDE STEM WEEK:
“ ZINGEN VANUIT JE ZIJN”

zondag 13 Augustus t/m zaterdagochtend 19 augustus in Baloumier:

Met een groep van tien mensen gaan we een week enerverend en ontspannen helend stemmen. Tussendoor zal er ook tijd zijn om lekker iets anders te doen in Balomier, of de omgeving te bekijken.

“ De helende stem brengt ons bij de ontplooiing van de ziel, het ontwaken van de intuïtieve vermogens. Het hart gaat bij wijze van spreken openstaan voor alle schoonheid van binnen en van buiten.”

 

Helende stem is trilling, vibratie van de toon in het lichaam te definiëren als adem, ritme en energie, de intentie, het beeld en het woord. De werking in het lichaam en de geest is ongekend groot bij regelmatige toepassing.

Wanneer je, je aanmeld wil ik graag vooraf een telefoongesprek met je om je intenties mee te nemen in de cursus zodat ik het programma erop kan aanpassen.

We zingen uiteenlopende muziek, improvisaties zoals in bovenstaande video en van lichte muziek tot klassieke muziek, één- of meerstemmig uitgevoerd. We leren de muziek aan vanaf tekst, bladmuziek of op het gehoor. De muziek kenmerkt zich door vrolijkheid, liefde en/of melancholie. Er zal veel aandacht zijn voor stem- en ziontwikkeling.

Wat centraal staat in deze workshop is plezier en ontwikkeling. Het genot van het samen verbonden helend stemmen. wat je niveau van stem ook moge zijn. Voor deze workshop is zangervaring geen vereiste, maar wel handig.

Globaal Programma:

8.00-8.45 wandelen/ warming up
9.00-10.00 ontbijt
10.00-13.00 cursus l
13.30-14.30 lunch
15.00-16.30 les helende stem individueel of in kleine groepjes
17.30-19.00 vervolg cursus ll
20.00 uur diner

Reactie van een deelnemer in 2016:

Een geweldige week met een goed voorbereid en uitgebalanceerd programma. Verzorgend, liefdevol, uitnodigend was Marcell zich steeds bewust van ontspanning, input, diepgang, buiten en binnenwereld, meebewegend op vraag/antwoord. Eenvoudige creatieve speelse oefeningen werden gedoseerd aangereikt. Een waar feest om je innerlijke vrijheid te ervaren, ruimte te geven aan klanken, de muziek en je ware Zelf te durven tonen.
Er is veel in trilling gebracht, een weldaad om te ondergaan.

Dit alles in een prachtige stille omgeving waar de natuur haar eigen toon heeft en haar steentje bijdraagt en de culinaire hoogstandjes en gastvrijheid van fam. Veldman. https://lescollinesbaloumier.wordpress.com

Docent:
Marcell Vroeijenstijn (1964) is meer dan 30 jaar koordirigent, zanger, docent componist/arrangeur en organisator. Hij woont en werkt vanuit Herwijnen in de provincie Gelderland, waar hij diverse cursussen verzorgt en koren leidt zoals project-, kamer-, kinder-, puber-, wereldmuziek-, kerst-, smartlappen- en seniorenkoor. Die koren treden regelmatig op, of doen mee aan bijzondere projecten.

Tijd en reis:
Wij verwelkomen de deelnemers aan het eind van de zondagmiddag 16 juli in Balomier. Om 20.00 uur staat de warme maaltijd voor je klaar,. Op zaterdag 22 juli na het ontbijt eindigt het programma. Er zal een eindpresentatie zijn op vrijdagavond of in een prachtige akoestiek en beschilderde kerk in de Eglise de Sous-Parsat of in St. Dizier- Leyrenne.

Eglise de Sous Parsat

Prijs: € 420 ,- tweepersoonskamer volpension excl. wijn en drankjes € 300,- Helende stemweek inclusief materiaal en eindpresentatie in Sous Parsat en/ of in het kerkje in Saint Dizier Leyrenne.

Inschrijfformulier wordt toegezonden na aanmelding.

Informatie en/of aanmelding:
Marcell Vroeijenstijn: zonnezang@xs4all.nl
Telefoon 06 -23 40 84 82 Berkenlaan 14 4171AM Herwijnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »